Támogatást kapott a Richter egyik készítménye a terápiás alkalmazás kiterjesztéséhez

Gazdaság, 2023.09.15

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter Ryeqo nevű készítménye törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik - jelentette be a Richter Gedeon Nyrt. pénteken a tőzsde honlapján.

Az Európai Bizottság a CHMP javaslatának áttekintése után várhatóan a következő hónapokban hoz végleges döntést a törzskönyvi kérelem jóváhagyásáról. A döntés az Európai Gazdasági Térség összes tagállamában érvényes lesz - emelték ki a közleményben.

Az EMA 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére.

A Richter 2022 októberében nyújtotta be az Európai Gyógyszerügynökséghez a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek.

Az endometriózis a reprodukciós korban lévő nők mintegy 10 százalékát érinti. Számos, endometriózishoz köthető fájdalomban szenvedő nő tünetei a jelenleg rendelkezésre álló kezelésekkel nem enyhülnek, ami alátámasztja az orvosi igényt - ismerteti közleményében a Richter.

A Richter részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A cég papírjai pénteken 9200 forinton zártak, 0,43 százalékkal alacsonyabban az előző napi zárásnál. Az elmúlt egy évben legalacsonyabb áruk 7060, legmagasabb 9450 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!