Tavaly 1,2 százalékkal csökkent Romániában az építőipari termelés az első tizenegy hónapban

Gazdaság, 2022.01.19

Tavaly a nyers adatok szerint 1,2 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene Romániában az év első tizenegy hónapjában 2020 azonos időszakához mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a csökkenés 0,9 százalék volt. Január-novemberben a nyers adatok szerint az új építések volumene 6,6 százalékkal nőtt, ugyanakkor a felújításoké 23,4 százalékkal csökkent, míg a karbantartási és javítási munkálatoké 11,5 százalékkal esett vissza.

Az épületek típusa szerint a lakóépületeknél 29,6 százalékos növekedést jegyeztek fel, ugyanakkor a nem lakóépületeknél 11,5 százalékos csökkenést regisztráltak, az ipari létesítményeknél a visszaesés 8,1 százalékos volt. Novemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,9 százalékkal, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint 2 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz mérten. Októberhez képest a nyers adatok 16,1 százalékos, a kiigazított értékek 7,9 százalékos növekedést mutattak.

A romániai építőipar termelése 2020-ban 15,9 százalékkal, 2019-ben csaknem 28 százalékkal bővült.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!