Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő

Gazdaság, 2024.04.15

Európa vezető alap- és vagyonkezelője, az Amundi tavaly a tulajdonosi körébe eső 7751 vállalat 10 357 közgyűlésén szavazott, nagy többségében támogatta a fenntarthatóság szempontjából fontos javaslatokat - tájékoztatta a szervezet az MTI-t hétfőn.

Közölték: a társaság minden évben frissíti szavazati politikáját, hogy biztosítsa a hosszú távú értékteremtést befolyásoló kérdéseket, amelyek kiterjednek a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) területre. A fenntarthatóság szempontjából jelentős szavazások teljes listáját, a döntések indoklását a cég nyilvánosságra hozza 2023-as szavazati jelentésében.

A tájékoztatás szerint tavaly az éghajlattal kapcsolatos részvényesi kezdeményezések 88 százalékát, míg a szociális, egészségügyi és emberi jogi kérdések 83 százalékát támogatta az Amundi a közgyűléseken. A szavazati politikában fontos szempont, hogy a személyügyi kérdések is összhangban legyenek a fenntarthatósági stratégia céljaival - tették hozzá.

A vagyonkezelő minden egyes tulajdonosi körébe eső vállalatot több szempont alapján fenntarthatósági elemzésnek vet alá. A közgyűléseken leadott szavazatok lehetőséget adnak arra is, hogy az alapkezelő számon kérje a vállalatokat az ESG-gyakorlatukkal kapcsolatban - írták.

Az Amundi a fenntartható, alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé vezető kiegyensúlyozott utat keresi - idézte a közlemény Caroline Le Meaux-ot, az elemzési, szerepvállalási és szavazati területek globális vezetőjét.

A tájékoztatás szerint a szavazati jelentés átláthatósága az idén tovább javul, mert külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a környezeti és társadalmi szempontok hogyan integrálhatók a szavazati megközelítésbe.

Az Amundi, a Crédit Agricole csoport leányvállalata, globálisan a tíz legnagyobb vagyonkezelő egyike; 35 országban, hat pénzügyi-befektetési központban 5500 munkatársa mintegy 100 millió lakossági, intézményi és vállalati ügyfel 2 ezer milliárd eurós vagyonát kezeli.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!