Terjeszkedik az ingatlanfejlesztő Wing lengyel leányvállalata

Gazdaság, 2021.02.18

A Wing magyar ingatlanfejlesztő és befektető többségi tulajdonában álló lengyelországi Echo Investment ingatlanfejlesztő jelentős akvizícióról írt alá megállapodást, a cégcsoport a wroclawi központú Archicom 66 százalékos tulajdonrészének megvásárlásával az ország legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő vállalkozásává válik - közölte a magyar cég csütörtökön az MTI-vel.

A tervek szerint 2021-ben 7000 értékesítési és bérbeadási célú lakás építését kezdi el az egyesülés után az Echo-Archicom csoport.

Az 1986-ban alapított és 2016 óta a varsói tőzsdén jegyzett Archicom a lengyel lakóingatlanpiacon aktív fejlesztő, amelynek építés és előkészítés alatt álló lakóingatlan-portfoliója jelenleg 5700 lakásból áll, közülük 3800 előkészítés alatt álló lakófejlesztés Wroclawban és Krakkóban.

A varsói tőzsdén jegyzett Echo Investment többségi tulajdonosa 2019 óta a Wing cég, amely a tulajdonlás révén a magyar piacon betöltött vezető szerepe mellett jelentős vállalkozássá lépett elő a régiós piacon is - írják a közleményben.

Az Echo Investment 25 éve alakult, azóta foglalkozik lakásépítéssel és lakásértékesítéssel. A társaság eddig 89 lakóingatlan-projektet fejezett be, közel 10 000 lakással, több lengyel nagyvárosban, köztük az Archicom által is fókuszba helyezett Wroclawban és Krakkóban.

A Wing a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanvállalkozása, emellett jelentős régiós ingatlanpiaci szereplő. A vállalat 1999-es alapítása óta eltelt több mint 20 év alatt 1 millió négyzetméternyi ingatlant fejlesztett Magyarországon - írják a közleményben.

A Wingholding - IFRS adatok szerint - 2019-ben 60,36 milliárd forint bevételt ért el, az adózás és nem realizált árfolyamkülönbözet előtti eredmény 21,94 milliárd forintot tett ki. A Wing hazai munkavállalóinak száma 2020. decemberben 143 fő volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!