Több mint 10 százalékkal nőtt tavaly a COOP Gazdasági Csoport árbevétele

Gazdaság, 2024.05.21

A COOP Gazdasági Csoport árbevétele tavaly több mint 10 százalékos növekedéssel elérte a 830 milliárd forintot, a cégcsoporton belül a Coop üzletlánc 521 milliárd forinttal zárt - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint jó eredménynek nevezte a tavalyit, 2023 ugyanis nehezen tervezhető év volt, és a nehézségek ellenére a beruházásaikat is folytathatták. Tóth Géza szerint a társaságnak kedvez a közeli vásárlás, a könnyen megközelíthető boltok felértékelődése, ezen a téren ugyanis jók a mutatóik.

A boltmegújítási program eredményeképp 2023 végéig 461 helyszínen korszerűsödtek a Coop-üzletek összesen 12 milliárd forint értékben, a Magyar falu program támogatásával, ezzel 450 ezer, kistelepülésen élő ember életkörülményei javultak. Kispostai tevékenység 91 boltban érhető el, 9 településen a nem vényköteles gyógyszerek forgalmazását is biztosítják. A vállalat ezen kívül digitalizációs fejlesztéseken, kapacitás- és frissáru-logisztikai beruházásokon is dolgozik, és egyre több régióban a zöldség-gyümölcs kiszállítást is saját raktárak biztosítják - tették hozzá.

A COOP fenntarthatósági célú fejlesztéseket is finanszírozott, mostanáig 560 üzletüket szerelték fel napelemmel, ezek összesen 21 gigawattóra áramot termelnek, az áruházlánc áramfogyasztásának 19 százalékát, és idén újabb 40 üzletre szerelnek napelemeket. Az üzletlánc 1042 RePont-automatát igényelt, mostanáig több mint 440-et telepítettek, és további 188 üzlet kézi átvételi pontot működtet. Használt étolaj visszagyűjtésére több mint 560 boltjukban van lehetőség, tavaly 145 ezer litert vettek át.

A COOP tavaly is több mint 10 százalékos forgalomnövekedést jelentett be, 2022-ben 748 milliárd forinttal zárt, amelyből a Coop üzletlánc bevétele 470 milliárd forintot tett ki. A társaság a legnagyobb lefedettséggel rendelkező magyar élelmiszer-kiskereskedő, 1500 településen 2300 üzletet működtet, piaci részesedése 12 százalék - olvasható a vállalat honlapján.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!