Több mint harmadával nőtt az AKKO Invest árbevétele

Gazdaság, 2024.03.28

Az AKKO Invest Nyrt. konszolidált árbevétele 35 százalékkal 38,2 milliárd forintra nőtt tavaly, míg EBITDA-ja 17 százalékkal 3 milliárd forintra emelkedett - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat csütörtökön közzétett jelentése szerint a cég teljes átfogó eredménye 16 százalékkal 1,2 milliárd forintra emelkedett 2023-ban, az egy részvényre jutó eredménye 34,9 forintra nőtt, amely csaknem 15 százaléka az elmúlt egy év tőzsdei átlagárának.

Az AKKO Invest Nyrt. saját vagyonát fekteti be, nem végez külső vagyonkezelést, alapvető célja a leányvállalatokban elért vagyongyarapodás, értéknövekedés.

Tavaly több tranzakciót is végrehajtottak, ezek közül kiemelkedik a XI. kerületben elhelyezkedő 21 857 négyzetméteres irodaház 50 százalékos tulajdonrészének megvásárlása.

A társaság legnagyobb leányvállalata, az ingatlanszolgáltatói piacon meghatározó NEO Property Services rekord árbevételt és eredményt ért el tavaly, és 2,1 milliárd forintos osztalékot fizetett az anyacégnek - közölték.

Hosszú távú stratégiájában az AKKO további akvizíciókat tervez és az ESG kritériumoknak való megfeleléssel számol több kiemelt területen.

Az AKKO Invest Nyrt. részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik; árfolyama szerdán 250 forinton zárt, egy éven belül 183 és 296 forint között változott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!