Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában

Gazdaság, 2022.05.26

Tovább terjeszkedik az AutoWallis Szlovéniában, a cég megnyitotta Szlovénia egyetlen Land Rover márkakereskedését - közölte a gépjármű kereskedelemmel és kölcsönzéssel foglalkozó társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az elmúlt két évben két sikeres akvizíciót hajtott végre, így már 5 szlovén
városban 5 autómárkát értékesít az AutoWallis.

Antal Péter, az AutoWallis kiskereskedelmi üzletágának igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a lépés támogatja azt a stratégiai célkitűzésüket, hogy a csoport által lefedett 14 régiós ország minél nagyobb részén vezesse be és értékesítse a képviselt márkákat.

Az AutoWallis Csoport tagjaként a Wallis Automotive Europe 2016-tól van jelen a Jaguar és a Land Rover márkák kizárólagos importőreként a kelet-közép-európai piacon (Albánia, Bosznia Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia), amely mellé 2020 tavaszán csatlakozott Magyarország is.

A társaság április végi közgyűlésén döntött arról, hogy a tavalyi konszolidált adózott eredményéből és a leánycégek tavalyi eredményéből származó osztalékból összeálló 1,87 milliárd forintot is a társaság növekedési stratégiájának megvalósítására fordítják.

A BÉT prémium kategóriájában jegyzett vállalat árbevétele több mint kétszeresére, közel 200 milliárd forintra ugrott tavaly és ennek megduplázását tervezi 2025-re.

Tavaly a pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 244 százalékkal nőtt, meghaladta a 7,82 milliárd forintot. Teljes átfogó eredménye az előző évi veszteség után 3,2 milliárd forint volt.

Részvényei szerdán 99,4 forinton zártak, értékük egy éven belül 91 és 135 forint között változott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!