Tőzsde - Erős kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.12.01

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi nagy gyengülési korrekciójaként.

A DJIA-30 index 0,74 százalékkal emelkedett a nyitáskor, az S&P-500 index 1,04 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 1,21 százalékkal kezdett magasabban.

Kedden az amerikai tőzsdeindexek 1,5-2 százalék közötti veszteségeket szenvedtek el. A Fed elnöke Jerome Powell monetáris politikai szempontból "héja" kijelentést tett kedden, mondván készek felgyorsítani az eszközvásárlási program kivezetésének ütemét az infláció elleni intézkedések felerősítése érdekében. Aggasztotta emellett a tőzsdei befektetőket az új vírusvariáns megjelenéséhez kapcsolódó korlátozások lehetősége is. Az indexek ezért nagy csökkenéssel egy hónappal ezelőtti értékekre estek vissza.

A szerdai kezdés előtt pozitív makrogazdasági hírek támogatták meg az értékpapírpiaci hangulatot. Az amerikai gazdaság privátszférájában novemberben a piaci várakozásoknál nagyobb mértékben növelte alkalmazottak számát, bár az előző havinál azért kevésbé: 534 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az előző 570 ezer után, a várt 525 ezer helyett. Az alkalmazottak számának novemberi növekedéséhez a szolgáltatóipari szektor 424 ezerrel járult hozzá, a termelőipar pedig 110 ezerrel.

Az olaj ára három havi csúcsról emelkedett vissza szerdán, várva az OPEC reagálását arra a kockázatra, amit az új vírusvariáns megjelenése a kereslet alakulására jelent.

A WTI ára 3,61 százalékkal ment fel 68,57 dollárra, a Brent ára 3,34 százalékkal emelkedett 71,54 dollárra.

Az arany spot ára 1787,79 dollár unciánként, 0,79 százalékos napi emelkedéssel, az eurót 0,05 százalékkal jegyzik erősebben 1,1339 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!