TV műsor

Tőzsde - Erősödés a vezető ázsiai piacokon

Gazdaság, 2018.07.09

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mindenütt pluszt jeleztek.

A tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei mutatója 2,90 százalék erősödéssel, 22 038,50 ponton fejezet be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 1,17 százalék pluszban zárt. Az ausztrál mutató 0,20 százalék emelkedéssel, a tajvani tőzsde pedig 1,05 százalék erősödéssel zárt.

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 1,59 százalék, Sanghaj 1,88 százalék, Szöul pedig 0,59 százalék erősödést jelzett a pénteki záróértékéhez képest.

Elemzők szerint a befektetők derűlátását erősítette, hogy pénteken pluszban zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, miután napközben közölt adat szerint júniusban nőtt a foglalkoztatottság az Egyesült Államokban. Ázsiában az is árfolyam-felhajtó volt hétfőn, hogy miután már korábban beépültek a részvényárakba a péntektől érvényes, kölcsönösen elrendelt amerikai-kínai védővámok hatásai, azóta nem volt semmi új fejlemény ebben a témában.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 51 cent (0,66 százalék) emelkedéssel, 77,62 dolláron állt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!