Időjárás
meteoblue
TV műsor

Tőzsde - Gyenge kezdés várható az európai tőzsdéken

Gazdaság, 2022.01.14

Veszteséges kezdésre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető indexek 0,4-0,7 százalékos csökkenéssel kezdhetik a pénteki kereskedést.

Csütörtökön az európai indexek vegyesen zártak. Londonban 0,16 százalékkal zárt magasabban az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,13 százalékkal emelkedett, Párizsban viszont 0,50 százalékkal gyengült a CAC-40 index. A milánói tőzsde 0,74 százalékos, a madridi 0,53 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Az európai gyűjtőindexek összességében kissé gyengültek, az FTSE EuroFirst 600 és Stoxx Europe 600 indexek 0,03 százalékkal végeztek alacsonyabban, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,01 százalékkal gyengült.

A pénteki nyitás előtt a londoni index 2,4 százalékkal, a frankfurti 0,9 százalékkal, a párizsi 0,7 százalékkal állt az év eleji értéke felett, a milánói index 1,8 százalékkal, a madridi pedig 1,2 százalékkal erősödött az év eleje óta.

Az olajár vegyesen alakult péntek reggel, miután csütörtökön két havi csúcsról csúszott lejjebb úgy egy százalékkal. Az olajár ezzel együtt is a negyedik egymást követő hetet fogja nyereséggel zárni, miután év eleje óta hét-nyolc százalékkal emelkedett.

Az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával a Brent nyersolaj ára 0,14 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 84,59 dolláron, a WTI ára viszont 0,10 százalékkal csökkent 82,04 dollárra.

Az arany spot ára 0,32 százalékkal emelkedett, unciánként 1827,24 dollárra. Az arany ára mintegy másfél százalékos emelkedéssel a legerősebb hetét zárhatja tavaly november óta.

A dollárindex kéthavi mélypontot ért el csütörtökön és nyolc hónapja a legnagyobb heti veszteségét érheti el, közel egy százalékosat. Az euró tavaly november közepe óta a legerősebb árfolyamánál jár. Az európai piacok nyitása előtt két órával az eurót 0,16 százalékkal jegyezték erősebben 1,1477 dolláron. Az euró a hét eleje óta 0,8 százalékkal erősödött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!