Tőzsde - Indexcsökkenéssel zártak az európai tőzsdék

Gazdaság, 2021.03.31

Gyenge kezdés után többségében indexveszteséggel fejezték be a kereskedést szerdán, a hónap utolsó napján a kereskedést a vezető európai tőzsdék.

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,11 százalékos, a Stoxx Europe 600 index 0,13 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,29 százalékos csökkenéssel zárt. Márciust a páneurópai indexek hat százalékos nyereséggel fejezték be, az euróövezeti index pedig hét és fél százalékossal.

Londonban 0,83 százalékkal csökkent szerdán az FTSE-100 index, havi eredménye pedig három és fél százalék nyereség lett. A frankfurti DAX 0,02 százalékkal emelkedett és közel kilenc százalékos nyereséget halmozott fel a hónap folyamán. A párizsi CAC-40 index szerdai 0,34 százalékos csökkenésével hat és fél százalékos emelkedést ért el márciusban. Milánóban 0,06 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex, havi eredménye pedig közel nyolc százalék nyereség lett. A madridi tőzsdeindex 0,19 százalékos napi csökkenéssel négy százalékot meghaladó havi emelkedést ért el.

Az olajár kezdeti csökkenés után délután már emelkedésnek indult szerdán. Az amerikai olajkészletek hat hete az első alkalommal csökkentek az elmúlt héten, miközben a piac növekedésre számított.

Az európai piacok zárásakor a Brent nyersolaj ára hordónként 64,52 dolláron 0,55 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a WTI nyersolaj ára pedig 0,89 százalékkal 61,09 dollárra emelkedett.

Az arany ára emelkedett szerdán, de így is négy éve a legrosszabb negyedéve elé néz, több mint tíz százalékot veszítve az év eleje óta részben a dollár erősödése miatt, valamint azért, mert a gazdasági fellendülés reményében gyengül a befektetési menedék szerepe.

Az arany spot ára 1,15 százalék napi emelkedéssel unciánként 1704,66 dolláron állt a nemzetközi kereskedelemben az európai piacok zárásakor.

Az eurót 0,18 százalékkal jegyzik erősebben 1,1735 dolláron. A negyedévet az euró 4 százalékos gyengüléssel zárhatja a dollárral szemben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!