Tőzsde - Jelentős gyengülés az ázsiai piacokon

Gazdaság, 2019.07.08

Komoly mínuszban zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzéken is mind jóval a pénteki záróértékük alatt mozogtak az indexek.  

A befektetők részvényeladását részben az okozta, hogy a pénteken nyilvánosságra hozott júniusi amerikai foglalkoztatási adat a vártnál lényegesen jobb lett, és ennek alapján jelentősen csökkent annak az esélye, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed komolyabb kamatcsökkentést hajtson végre az idén.

A befektetők bizonytalanságát erősítette az is, hogy a héten újraindulnak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások, amelyeknek a kimenetele bármi lehet.

Hétfőn a térség irányadó, tokiói értéktőzsdéjén a Nikkei225 index 1,02 százalék csökkenéssel, 21 524 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,96 százalékkal gyengült pénteki záróértékéhez képest.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 1,04 százalék, a tajpeji pedig 0,32 mínuszban fejezte be a napot.

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, ekkor Sanghaj 2,66 százalék, Hongkong 1,94 százalék, Szöul pedig 2,01 százalék gyengülést jelzett.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 cent csökkenéssel, 64,24 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,52 százalékkal (7,25 dollár) 1407,35 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!