Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.06.27

Pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,24 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,52 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,75 százalékos emelkedést jelzett.

A piaci szereplőket óvatos optimizmus jellemzi, a befektetők várakozással tekintenek Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök megbeszélésére az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások folytatásáról a G20-as országcsoport oszakai csúcstalálkozóján.

A csütörtöki kereskedésben a pénzügyi és az egészségügyi szektor részvényei teljesítettek a legjobban. A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a Tripadvisor online utazói értékeléseket gyűjtő vállalat volt 6,2 százalékos plusszal, annak köszönhetően, hogy a D.A. Davidson pénzügyi szolgáltató felminősítette részvényét.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára nem mutatott jelentős elmozdulást. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 4 cent (0,07 százalék) plusszal, 59,42 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 8 centes (0,12 százalék) mínusszal, 65,61 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,31 százalékkal, 4,45 dollárral 1410,95 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1365 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1362 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!