Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.09.19

     New York, 2019. szeptember 19., csütörtök (MTI)  - Szerény pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtök este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,05 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,15 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,11 százalékos emelkedést jelzett.

A befektetők kockázatvállalási hajlandósága mérsékeltnek mutatkozott azt követően, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága a várakozásokkal összhangban 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre szerdán, ám nem adott a piaci szereplőknek támpontot azzal kapcsolatban, hogy akarja-e tovább csökkenteni az irányadó kamatot, és ha igen, mikor.

A csütörtöki kereskedésben az egészségügyi vállalatok szerepeltek a legkedvezőbben, az energiaszektor kivételével minden ágazati mutató nyereséget jelzett.

Az irányadó indexeket egyebek mellett a Microsoft és a Tesla 1,5 százalékos nyeresége húzta felfelé. Ezzel szemben a Netflix 2,5 százalékos, a Walt Disney 2,4 százalékos, valamint az Apple 0,9 százalékos mínusza gyengítette a mutatókat.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára emelkedett. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 26 cent (0,45 százalék) plusszal, 58,30 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 84 centes (1,32 százalék) emelkedéssel, 64,44 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 0,48 százalékkal, 7,25 dollárral 1508,55 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1060 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1064 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!