Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.01.07

Pozitív kezdéssel tetézték hétfőn a főbb amerikai tőzsdeindexek a pénteken elért tetemes nyereségeiket.

A pénteki három-négy százalék után a DJIA-30 index 0,15 százalék, az S&P-500 index 0,7 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,20 százalék nyereséget mutatott a hétfői kereskedés kezdetén.

Hétfőn kétnapos tárgyalássorozat indult Kína és az Egyesült Államok magas rangú kereskedelmi delegációi között Pekingben. A piacok nagy reményeket fűznek az ellentétek enyhüléséhez. Az amerikai indexek kiemelkedően jó pénteki teljesítménye a foglalkoztatás minden várakozást felülmúló decemberi növekedésének is volt köszönhető.

Az olaj ára emelkedett hétfőn az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek enyhülése és ezzel párhuzamosan a kereslet növekedése reményében. A Brent nyersolaj ára az amerikai kereskedési idő kezdetén 1,63 százalékkal állt magasabban a hétfői globális kereskedelemben 57,99 dolláron hordónként. A WTI ára 1,23 százalékkal 48,55 dollárra emelkedett.

A dollár gyengülni kezdett azzal párhuzamosan, ahogy növekszik annak a valószínűsége, hogy a Fed az idén szüneteltetni fogja a monetáris szigorítást. Az arany ára pedig ezzel együtt emelkedésnek indult. Az eurót 0,63 százalékkal jegyzik erősebben 1,1465 dolláron, az arany ára 0,55 százalékkal 1292,85 dollárra emelkedett unciánként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!