Tőzsde - Pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.06.11

Indexemelkedéssel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon a csillapodó inflációs aggodalmak függvényében.

A DJIA-30 index 0,23 százalékkal, az S&P-500 index 0,12 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,06 százalékkal kezdett magasabban.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai gyűjtőindexek 0,6 százalék körüli nyereségben jártak.

Az amerikai indexek az előző nap emelkedéssel zártak, de a DJIA index a pénteki emelkedéssel is csekély veszteséggel fejezheti be a hetet, míg az S&P és Nasdaq indexek némi nyereséggel. Az S&P index csütörtökön rekordot ért el.

A befektetők a májusi fogyasztói árindex alapján jutottak arra a következtetésre, hogy az infláció legutóbbi váratlan mértékű felfutása átmeneti jelenség volt, a Fed ezért nem fog a tervezettnél korábban monetáris szigorításra kényszerülni.

Az olajár a javuló keresleti kilátások függvényében több éves csúcsnál stagnál. Az IEA legfrissebb prognózisa szerint a világ olajkereslete a jövő év végére visszaáll a válság előtti szintre. A WTI ára 2018 októbere óta, a Brent 2019 májusa óta nem állt a jelenlegi magas szinten.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,18 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 70,42 dolláron, a Brent ára pedig 0,03 százalékkal csökkent 72,50 dollárra.

Az eurót 0,35 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2127 dolláron, az arany spot ára 0,74 százalékkal csökkent unciánként 1883,94 dollárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!