Tőzsde - Szerény pozitív kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.03.02

Enyhe emelkedéssel nyitottak kedden az amerikai értékpapírpiacok az előző napi nagy nyereségeiket követően.

A DJIA-30 index 0,10 százalékkal, az S&P-500 index 0,09 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,07 százalékkal kezdett alacsonyabban.

Hétfőn az amerikai indexek nagy, két-három százalékos nyereséggel zártak. A piacok a harmadik koronavírus-elleni oltás forgalomba kerülését és a washingtoni gazdaságösztönző csomag képviselőházi elfogadását üdvözölték árfolyamemelkedéssel. Az S&P index kilenc hónapja a legjobb napi nyereségét érte el két és fél százalékos emelkedéssel.

Az olajár emelkedésnek indult, az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,68 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 61,05 dolláron, a Brent ára pedig 0,36 százalékkal ment feljebb 63,92 dollárra.

Az OPEC+ csütörtökön ül össze a termelési korlátozások további sorsának a megbeszélésére. A piac napi 1,5 millió hordó termelésnövelést tart valószínűnek. Kedden tett nyilatkozatában az OPEC elnöke "pozitívnak" ítélte meg az idei olajkeresleti kilátásokat.

Az eurót 0,05 százalékkal jegyzik gyengébben 1,2041 dolláron, az arany spot ára 0,17 százalékkal unciánként 1727,97 dollárra emelkedett. Az arany ára ezt megelőzőleg öt napi folyamatos csökkenés után 1710 dolláron nyolc havi mélypontot érintett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!