Tőzsde - Vegyes kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.04.14

Csekély változással, vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon a negyedéves eredmény beszámolói szezon első jelentéseit megelőző kivárás keretében.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,05 százalékos emelkedéssel, az S&P-500 index 0,04 százalékos csökkenéssel, a Nasdaq Composite index 0,05 százalékos emelkedéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Nagy pénzintézetek eredménybeszámolójával indul az első negyedéves tőzsdei jelentési szezon. A kezdés előtt a JPMorgan Chase, a Goldman Sachs és a Wells Fargo publikálta mérlegbeszámolóját.

A piac várakozásai szerint az első negyedévben a bankok nyeresége 60-250 százalékkal növekedhet az egy évvel korábbihoz képest. Az S&P-500 index összes vállalatának együttesen pedig mintegy 25 százalékkal, ami a legnagyobb negyedéves nyereségnövekedés 2018 óta, amikor az előző elnök adócsökkentései növelték meg a szektor nyereségét. A tavalyi első negyedévben 13 százalékkal csökkent az index vállalatainak a nyeresége, a második negyedévben pedig 30 százalékkal.

Az S&P-500 indexen belül a pénzügyi ágazat részindexe 15 százalékkal emelkedett már az első negyedévben a javuló eredményeket megelőlegezve. A Goldman Sachs részvénye a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy százalékkal erősödött, a JPMorgan részvénye egy százalékkal gyengült, a Wells Fargo részvénye 0,2 százalékkal gyengült.

Az olajár emelkedett szerdán a Nemzetközi Energiaügynökség globális kereslet növekedését jelző prognózisának köszönhetően.

Az amerikai kereskedés kezdetén a Brent nyersolaj ára 2,07 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 64,99 dolláron, a WTI ára pedig 2,06 százalékkal emelkedett 61,42 dollárra.

Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik erősebben 1,1965 dolláron, az arany spot ára 0,34 százalékkal csökkent unciánként 1737,93 dollárra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!