Tőzsde - Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2019.08.07

    New York, 2019. augusztus 7., szerda (MTI/Reuters) - Vegyesen álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei szerda este.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,43 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,28 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,07 százalékos szerény emelkedést jelzett.

Az előző napi pozitív korrekciót követően a mutatók szerdán ismét veszítettek értékükből, miután a befektetők a részvények helyett a kockázatmentes aranyat és amerikai államkötvényeket kezdték vásárolni az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusokat övező aggodalmak miatt. A mutatók azonban a kereskedés későbbi szakaszában ledolgozták veszteségeik egy részét, közép-európai idő szerint este fél nyolc után a Nasdaq Composite index pluszba fordult.

Szerdán az energiaszektor és a pénzügyi vállalatok részvényei teljesítettek a leggyengébben, a kommunikációs szolgáltatási szektor és az iparvállalatok ágazati mutatója is jelentős mínuszban állt.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta egyebek mellett a Walt Disney több mint 5 százalékos, a JP Morgan 3 százalékos, valamint a 3M 2,6 százalék körüli árcsökkenése. A Walt Disney papírja a vártnál gyengébb negyedéves eredmények közzétételét követően veszített értékéből.

A Nasdaq Composite mutatót egyebek mellett a Booking Holdings árfolyamának 1,7 százalékos emelkedése erősítette.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára meredeken csökkent részben az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek várható hatásai miatt, részben azért, mert az amerikai olajkészletek a várt csökkenés helyett nőttek a múlt héten. Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 2 dollár 51 cent (4,68 százalék) mínusszal, 51,12 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 2 dollár 61 centes (4,55 százalék) csökkenéssel, 56,26 dollár volt. A Brent ára héthavi mélypontra esett szerdán.

Az arany unciánkénti ára 2,02 százalékkal, 30,05 dollárral, 1514,25 dollárra emelkedett, a nemesfém ára szerdán több mint hat év után átlépte az 1500 dolláros szintet.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1213 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1224 dollár után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!