Tőzsde - Veszteséges kezdés a Wall Streeten

Gazdaság, 2024.05.29

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a Wall Streeten az előző napi vegyes zárást követően.

A Dow Jones index 0,92 százalékos, az S&P 500 index 0,75 százalékos, a NasdaqComposite 0,78 százalékos csökkenéssel kezdte a szerdai kereskedést.

Az indexcsökkenés a csalódást okozó kötvényaukciókra, valamint az inflációs várakozások növekedésére vezethető vissza, tetézve Neel Kashkari, a Minneapolisi Fed elnökének monetáris szigorítás felé hajló megjegyzésével, melynek együttes hatásaként a piacok visszafogták dollárkamat-csökkentési várakozásaikat.

A vezető technológiai részvények árfolyama a tőzsdei kezdés előtt a tőzsdén kívüli forgalomban csökkent, az Apple 0,1 százalékkal, az Nvidia, a Microsoft, az Amazon egyaránt 0,6 százalékkal, a Meta egy százalékkal, az Alphabet fél százalékkal. Az American Airlines részvénye nyolc százalékot veszített, miután a cég lerontotta éves bevételi előrejelzését.

Az olaj ára csökkent, az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben a WTI ára 0,08 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 80,21 dolláron, a Brent ára 0,07 százalékkal ment lejjebb 84,57 dollárra.

Az olajár négy heti csúcs közelében ingadozik annak reményében, hogy az OPEC+ az év második felére is kiterjeszti napi 2,2 millió hordós önkéntes kitermelési korlátozását a hét végén esedékes ülésén.

Az arany ára csökkent, ami szintén a dollárkamat-csökkentési várakozások visszafogására vezethető vissza. Az arany spot ára unciánként 2345,20 dolláron áll 0,62 százalékos csökkenéssel. A dollárindex 0,16 százalékkal 104,83 pontra ment fel. Az eurót 0,16 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0833 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!