Tőzsde - Veszteséges kezdés az amerikai tőzsdéken

Gazdaság, 2021.01.06

Nagy indexcsökkenéssel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,09 százalékos, az S&P-500 index 0,45 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,19 százalékos eséssel kezdte a szerdai kereskedést.

A piacok attól tartanak, hogy a szenátusi demokrata többség megszerzése esetén erősödne a technológiai nagyvállalatok felügyelete és a beígért gazdaságösztönző intézkedések mellett megemelkedne a társasági adó is.

A technológiai óriások, az Apple, a Microsoft, az Amazon.com, a Google anyavállalata az Alphabet, valamint a Facebook részvényei a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban másfél-két és fél százalékkal gyengültek. A banki papírok viszont az ösztönzők reményében erősödtek, a JPMorgan Chase & Co, a Citigroup és a Bank of America részvénynek két és fél, három százalékos nyereséget értek el a nyitás előtt.

Az olajár az előző napi nagy emelkedés után szerdán vegyesen alakult. A Brent nyersolaj ára 0,32 százalékkal állt magasabban az amerikai piacok nyitásakor a nemzetközi kereskedelemben, hordónként 53,77 dolláron, a WTI ára pedig 0,20 százalékkal 49,83 dollárra csökkent. Az olajár 11 havi csúcsra, a koronavírus-válság előtti szintre emelkedett az OPEC+ korlátozási megállapodásának köszönhetően.

Az eurót 0,07 százalékkal jegyezték erősebben az amerikai piacok nyitásakor, 1,2302 dolláron. Az arany spot ára 0,71 százalékkal, unciánként 1936,13 dollárra csökkent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!