Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2019.11.11

Indexveszteséggel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon a pénteki rekordzárás után.

Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek rendezése felé tett első lépésekhez fűzött remények és a tőzsdei eredmény beszámoló szezon pozitív adatai nagy nyereséghez segítették a múlt héten az indexeket. Donald Trump amerikai elnök azonban a hét végén elégedetlenségének adott hangot, lassúnak nevezte a tárgyalások haladását, és leszögezte, hogy az Egyesült Államok csak egy, a "számára kedvező" megállapodásba fog belemenni. Az elnök hét végi szavai hétfőre lehűtötték a befektetői kedélyeket a nemzetközi értékpapírpiacokon.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,37 százalék, az S&P-500 index 0,50 százalék, a Nasdaq Composite index 0,52 százalék eséssel kezdte a hétfői kereskedést.

Az amerikai kereskedés kezdetén az európai tőzsdeindexek is nagy, fél és egy százalék körüli veszteségben jártak.

Az olaj ára is csökkent azt követően, hogy az amerikai elnök lehűtötte a kereskedelmi kapcsolatok élénkülésébe vetett piaci reményeket. A Brent nyersolaj ára 1,18 százalékkal hordónként 61,77 dollárra, a WTI ára 1,52 százalékkal 56,37 dollárra esett.

Az eurót 0,14 százalékkal jegyzik erősebben 1,1035 dolláron, az arany spot ára 0,17 százalékkal unciánként 1460,82 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!