Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban

Gazdaság, 2021.02.22

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

A DJIA-30 index 0,57 százalékos, az S&P-500 index 0,70 százalékos, a Nasdaq Composite index 1,15 százalékos gyengüléssel kezdte a hétfői kereskedést.

Pénteken vegyesen zártak az indexek, a DJIA változatlanul, az S&P index 0,2 százalék csökkenéssel, a Nasdaq 0,1 százalék emelkedéssel. A hetet a DJIA 0,2 százalékos erősödéssel fejezte be, az S&P 0,7 százalékos eséssel, a Nasdaq Composite pedig 1,6 százalékos gyengüléssel. Az indexek a veszteséges hétzárással együtt is rekordokat értek el a várakozáson felüli negyedik negyedéves eredménybeszámolóknak köszönhetően.

Az amerikai tőzsdeindexek hétfői veszteséges nyitását a fix hozamú befektetési eszközök, mint a kincstárjegyek emelkedő hozamára vezetik vissza, ami lehetőséget biztosít az egyes részvénykategóriában utóbbi időkben felhalmozódott árfolyamnyereség lefölözésére. Ilyen kategória például a fejlett technológiai cégek csoportja, élükön az Apple, a Microsoft, a Facebook, az Alphabet, a Tesla, a Netflix és az amazon.com, amelyek a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban egy-három százalékot adtak le árfolyamukból.

Az olaj ára emelkedett hétfőn a szokatlanul hideg időjárás miatt az Egyesült Államokban bekövetkezett termeléskiesésnek tulajdoníthatóan. A WTI ára az amerikai piacok nyitásakor 2,09 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 60,50 dolláron, a Brent nyersolaj ára 1,71 százalékkal 63,20 dollárra emelkedett.

Az arany ára felfelé korrigált az előző kereskedési napon elért hét havi mélypontról. Pénteken az arany spot jegyzése 1759,29 dolláron is járt, július óta a legalacsonyabb szinten. Hétfőn az amerikai piacok nyitásakor a spot ár 0,76 százalékkal állt magasabban unciánként 1797,70 dolláron. Korábban napközben 1800 dollár feletti jegyzésre is volt példa.

Az eurót 0,24 százalékkal jegyzik erősebben 1,2146 dolláron.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!