Tőzsde - Veszteséges zárás Európában

Gazdaság, 2018.11.14

Gyenge kezdés után veszteséggel zártak szerdán a főbb európai értékpapírpiacok.

Az európai zárás idejére a pozitív tendenciával kezdő amerikai piacok is veszteségbe fordultak.

Az európai kereskedési idő végén a páneurópai indexek, az FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx600 0,65 és 0,51 százalék veszteséget mutattak, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 0,58 százalékkal csökkent.

A még nem hivatalos záróadatok szerint a londoni FTSE-100 index 0,26 százalék csökkenéssel fejezte be a szerdai kereskedést, a frankfurti DAX index 0,55 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,63 százalékkal csökkent. Madridban 0,38 százalék, Milánóban 0,72 százalék indexveszteséggel zárt a tőzsde.

A tőzsdei befektetők körében aggodalmat keltett, hogy Olaszország szerdán határidőre benyújtotta ugyan az Európai Bizottságnak költségvetési tervezetének felülvizsgált változatát, de a kért módosítások nélkül. "A kormány úgy döntött, hogy az ellenkezőjét teszi, annak amit Brüsszel követel tőle, mert az elmúlt öt évben alkalmazott recept nem szolgálta Olaszország javát" - jelentette ki Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes.

Az olajár szerdán felfelé korrigált az előző napon elszenvedett hét százalékos esésből. Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztetést intézett az OPEC-hez, hogy ne csökkentsék a kitermelést az árak megemelése érdekében. Szerdán a Reuters hírügynökség úgy értesült, hogy az OPEC ennek ellenére is termelésének napi 1,4 millió hordós csökkentésére készül.

Az európai piaci záráskor a Brent nyersolaj ára 2,05 százalékkal állt magasabban hordónként 66,81 dolláron, a WTI ára 1,99 százalékkal 56,80 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,21 százalékkal jegyzeték erősebben 1,1314 dolláron, az arany ára 0,31 százalékkal unciánként 1202,90 dollárra emelkedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!