Trükkös csalók a TIGÁZ nevében

Gazdaság, 2021.02.16

Az utóbbi időben újra a TIGÁZ Zrt. nevével visszaélve próbálják csalók meglopni a társaság ügyfeleit - hívta fel a figyelmet a társaság keddi közleményében.

Ilyen esetekben a bűnözők a TIGÁZ Zrt. megbízottjainak adva ki magukat, gázmérőóra-csere címén próbálnak pénzt beszedni, valamint adategyeztetés címén személyes adatokat kicsalni az ügyfelektől.

A TIGÁZ Zrt. a közleményben felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói nem végeznek ilyen tevékenységet, és semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz helyszíni kifizetését kérni az ügyfelektől. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le. A lejárt hitelességű gázmérő órák cseréje ingyenes, amelyet kizárólag a TIGÁZ Zrt. munkatársai végeznek előre egyeztett időpontban.

A közleményben kiemelték, hogy a TIGÁZ munkatársai minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazolvánnyal rendelkeznek, a megbízott vállalkozók részére pedig az arcképes igazolvány mellett hivatalos megbízó levelet állít ki a társaság. Az ügyfelek felkeresésekor az adott munkával megbízottak első lépése, hogy ezekkel a dokumentumokkal igazolják magukat. A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeket engedjenek a TIGÁZ nevében eljárni, munkát végezni, akik személyazonosságukat a fentiek szerint igazolták.

A TIGÁZ munkatársai és megbízottai jellemzően műszaki átvétel, mérő és házi nyomásszabályozó felszerelése, hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó cseréje, fogyasztási hely kikapcsolása, visszakapcsolása, mérőhely ellenőrzés és mérőhely leolvasás, valamint hibaelhárítás miatt kereshetik fel az ügyfeleket személyesen az otthonukban.

A társaság kéri ügyfeleit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el és ne hagyják magukat megtéveszteni. Ha a TIGÁZ nevében munkát végezni kívánó személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, ne engedjék be a felhasználási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék a TIGÁZ Zrt. ügyfélszolgálatán a 06 (80) 180-380 telefonszámon - álla közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!