Új béremelési ajánlatot tett a B. Braun a cég gyöngyösi dolgozóinak

Gazdaság, 2021.03.19

Megemelte bérmelési ajánlatát pénteken a B. Braun Medical Kft. vezetése a gyöngyösi gyárban foglalkoztatottaknak, miután a munkavállalók február 23-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, majd március 10-12 között kilenc alkalommal szerveztek további kétórás munkabeszüntetést.

A társaság az MTI-vel közölte: a gyöngyösi gyár órabéres munkatársai 69 százalékának megadná a szakszervezet által követelt 8 százalékos alapbéremelést, akik így túlóra nélkül minimum bruttó 384 707 forintot kaphatnak egy ledolgozott hónap után. Az órabéresek köréből további 26 százaléknak 6 százalékos, míg a fennmaradó 5 százaléknak 4 százalékos emelést kínálnak, a magasabb keresetűeknél mérsékelve az emelés mértékét. A szakszervezet egységesen 8 százalékos emelést követelt.

Jelezték: a vállalat gazdasági lehetőségeit túllépő béremelés pénzügyi forrását részben a teljesítménybónusz-rendszer keretének átcsoportosításával oldják meg. Ajánlatukról várhatóan március 22-én egyeztetnek a munkavállalói érdekképviselettel.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke elmondta, hogy szakértőik elemzik az új javaslatot, és ezt követően alakítják ki álláspontjukat a hétfői tárgyalásra. Úgy fogalmazott: a munkaadói oldal érezhetően elmozdult korábbi pozíciójáról, ajánlatuk összetett és bár még mindig nem teljes körű, de kedvezőbb az eddigieknél.

Az orvostechnikai eszközöket és kiegészítőket gyártó B. Braun nemzetközi vállalatcsoport a világ egyik vezető egészségügyi szolgáltatója. A világ 64 országában 64 ezer embert foglalkoztat. Magyarországon az anyacéget a B. Braun Medical Kft., a B. Braun Avitum Hungary Zrt. és a B. Braun Trading Kft. képviseli, melyek együtt mintegy 2500 embert foglalkoztatnak és közvetetten további 1000 embernek nyújtanak biztos megélhetést.

A nyilvános cégadatok alapján a B. Braun Medical Kft. nettó árbevétele 2019-ben meghaladta a 34 milliárd 640 millió forintot. A társaság gyöngyösi gyára több száz orvostechnikai eszközt, egyebek mellett dialíziskezelésnél alkalmazott vérvonalakat, cyto-szetteket, katétereket és műtéti elszívókat gyárt. A termékeket nem csak Magyarországon, de a nemzetközi egészségügyi ellátásban is használják. A térség munkaerőpiacát több mint 30 éve meghatározó gyöngyösi orvosieszköz-gyár több mint 1600 munkavállalót foglalkoztat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!