Új elnöke van a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének

Gazdaság, 2024.05.31

Simon Balázs lett a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) új elnöke - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A szövetség a kedden tartott közgyűlésén a beszámolók elfogadását követően választott új elnökséget. Az MMOSZ-nél a hagyományoknak megfelelően társadalmi munkaként a vezetés operatív feladatait rotációban a Humánia HRS Group Zrt., a Viapan Group és a Humán Centrum vezetői látják el - tették hozzá. Simon Balázs, a Humánia HRS Group Zrt. vezetője Csizmadia Gábortól (Viapan Group) vette át az elnöki tisztséget.

A stabil kapcsolatok folyamatosságának biztosítására bizonyos stratégiai együttműködésekben a korábbi és jelenlegi elnök együttesen képviselik a szektor szereplőinek kétharmadát tömörítő, összesen 200 ezer munkavállalót foglalkoztató Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetséget - írták a közleményben.

A tagszervezetek Felügyelő Bizottságot is választottak, melynek elnöke Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezető igazgatója lett.

A szövetség honlapján található információk szerint jelenleg 23 tagszervezete van az MMOSZ-nek, amelyet a magyar tulajdonban lévő munkaerő-kölcsönzők alapítottak 2010-ben. A kölcsönzött munkavállalók és az EFO (egyszerűsített foglalkoztatás) keretein belül foglalkoztatott munkavállalók érdekvédelmi szervezete. A szektor kétharmadának érdekképviseletét ellátó MMOSZ proaktívan vesz részt - a hatóságokkal és jogalkotókkal együttműködve - a vonatkozó szabályozás alakításában, hogy a munkaerő-kölcsönzés minden szereplő számára elfogadott és az unióhoz hasonlóan rugalmas és népszerű foglalkoztatási formává váljon. Az MMOSZ érdekképviseletet lát el és érdekvédelmet biztosít a munkaerő-kiválasztással, a munkaerő-közvetítéssel, a munkaerő-kölcsönzéssel és a személyzeti kiszervezéssel (outsourcinggal) foglalkozó magyar cégeknek, illetve ezek üzleti partnereinek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!