Új elnököt választott a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége

Gazdaság, 2023.03.31

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) pénteki közgyűlése Papp Lajost, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetőjét választotta meg két évre a szövetség elnökének - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az új elnök Sebestyén Lászlótól veszi át a pozíciót, aki 6 éven keresztül állt a szövetség élén, ám a következő időszakra nemzetközi elfoglaltsága miatt nem jelöltette magát.

Papp Lajos 2006 és 2017 között négy cikluson keresztül állt a FBAMSZ élén, az elmúlt években pedig a szövetség gépjármű-biztosítási szekcióját vezette.

Az 55 éves szakember a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karon okleveles autógépész-mérnökként végzett. 1992-től egy évig az Euroleasing autófinanszírozási üzletágának irodavezetője volt, 1993 októberétől a mai napig az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője - írták.

Tájékoztatásuk szerint a FBAMSZ több mint három évtizede van jelen a biztosítási piacon. Tagsága révén a teljes alkuszi piac teljesítményének több mint felét képviseli, 1992-es megalakulása óta a biztosítási piacon zajló szakmai párbeszéd egyik fontos szereplője. A FBAMSZ 2022 novemberében hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Bankkal.

A szövetség "a biztosítási alkuszok küldetését támogatva az elmúlt évek során számos biztosításpiaci szabályozás ügyében lépett fel kezdeményezőként, miközben aktív tájékoztatási tevékenységével az ügyfelek érdekeit képviselve igyekszik hozzájárulni a magyar biztosítási kultúra fejlesztéséhez" - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!