Új elnököt választott a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

Gazdaság, 2024.05.23

Lakatos Pétert, a Videoton társvezérigazgatóját és egyik tulajdonosát választotta elnökének a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ-BusinessHungary) közgyűlése négy évre. A szakember az elmúlt 4 évben a szervezet társelnöke volt - közölte az MGYOSZ az MTI-vel csütörtökön.

A közgyűlés megköszönte Futó Péter leköszönő elnöknek az elmúlt 16 évben a magyar gazdasági szereplők érdekében végzett munkáját, és egyúttal tiszteletbeli elnöknek választotta meg - írták.

Nincs sikeres ország sikeres gazdaság nélkül - fogalmazta meg az MGYOSZ mottóját az új elnök a közlemény szerint.

Lakatos Péter ismertette, szeretnék elérni, hogy az MGYOSZ továbbra is legyen mértékadó szakmai platform a gazdaságot érintő kérdésekben. További feladatnak nevezte, hogy határozottan és konstruktívan képviseljék a munkaadók, kiemelten a tagok, tagszervezetek érdekeit a kormányzattal és a munkavállalók képviselőivel folytatott egyeztetéseken, fórumokon. Erősítik majd a gazdaság ágazatait képviselő tagszervezeteivel való együttműködést, az érdekképviseleti munka iparágakon átívelő legjobb gyakorlatainak elterjesztését - áll a közleményben.

A tagsági kör sokoldalú bővítésén keresztül is növelni tervezik a Magyarországon működő nemzetközi befektetők integráltságát a hazai értékláncba, ezzel is hozzájárulva az ország versenyképességének javításához - jegyezte meg.

AÍ szervezet feladatának nevezte, hogy az MGYOSZ határozottan és szisztematikusan lépjen fel itthon és Európában a túlzott vagy szükségtelen szabályozások ellen.

Az 1902-ben alakult MGYOSZ a magyar gazdaság szereplőinek érdekképviseletét látja el; az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatás valamennyi területéről mintegy 8000 közép- és nagyvállalatot, valamint mintegy 40 szakmai és megyei regionális szövetséget tömörít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!