Új részvényeket bocsát ki az Alteo

Gazdaság, 2019.03.13

Zártkörű tőkeemelés keretében új részvényeket bocsát ki az Alteo Nyrt., a részvények összértéke minimum 500 millió forint és maximum 1,5 milliárd forint között lesz - közölte a társaság szerdán a tőzsde honlapján. A cég 2 milliárd forintig túljegyzést is elfogadhat.

Mint írták, a cég több kedvező megtérülésű megújuló energetikai projektlehetőséget lát a belföldi piacon, amelyek finanszírozásához szükségessé válhat nagyobb saját tőke. A projektek között akvizíciók és zöld-, illetve barnamezős fejlesztések egyaránt lehetnek. A projektek teljes befektetési igénye a 7 és 10 milliárd forint között mozog - írták.

A zártkörű tőkeemelés keretében az Alteo a jelenlegi törzsrészvényeivel azonos részvénysorozatba tartozó új részvényeket hoz forgalomba.

A zártkörű tőkeemelés során az egyes befektetőknek minimum 100 ezer euró kibocsátási értékű új részvény megvásárlására kell kötelezettséget vállalniuk. Az új részvények kibocsátási ára minimum 660 forint és maximum 670 forint lehet. A végleges kibocsátási árat a 2019. március 19-ig beérkezett előzetes kötelezettségvállalási nyilatkozatok alapján az Alteo Nyrt. igazgatósága határozza meg - írták.

Az Alteo részvényeit 2010. októberben vezették be a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájába. A részvények legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 630 forint volt az elmúlt egy évben, a keddi záróára 720 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!