Új szakmát keresel adminisztráció területén?

Gazdaság, 2022.08.17

A mai világban az adminisztráció, az állandóan változó jogszabályoknak való kötelező megfelelés elengedhetetlen része az üzleti életnek.

Mobiltelefon, tőzsde Az, ami az egyik embernek színtiszta bürokrácia, az a másiknak csaknem rutinfeladat.

Akad ugyanis szép számmal olyan ember, aki tud nagyon pontosan és precízen dolgozni, aki tökéletesen átlátja a vonatkozó jogszabályokat, és akinek az agya tökéletesen rá tud állni ezekre a rendszerekre. Mert bármilyen hihetetlen, erre nem mindenki képes, hiszen nem pusztán aktatologatásról van szó.

Ha úgy érzed, hogy te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor szerezz ütőképes szakmát az Alfakapos.hu különféle ügyintézői képzéseivel!

Jövedéki, termék vagy vám?

Három olyan képzési is kínál az Alfakapos.hu, amelyek során a fentebb ecsetelt képességeidet kamatoztathatod, vagyis még pontosabban forintra válthatod.

Mindegyik képzés fél évet vesz igénybe, így az idő miatt nem kell lemondanod egyik képzésről sem, mert bár alapvetően ugyanolyan feladatkör vár rád, amikor elvégzed a jövedéki, a termékdíj-, vagy vámügyintéző képzést, azért mégis mindegyik terület más-más jellegzetességekkel bír.

Ami viszont mindegyikben megegyezik, az az, hogy nagyon szorosan nyomon kell követned a törvényi változásokat, hiszen azok betartása és betartatása a te munkaköröd része lesz.

De mit is csinál egy ügyintéző?

Nézzük csak meg nagy vonalakban!

A jövedéki ügyintéző az adóraktárak számára dolgozik, ahol kereskedelmi mennyiségben fordulnak elő olyan termékek, amelyek után jövedéki adót kell fizetni. Ilyen termékek a dohánytermékek, az energiaitalok, az alkohol és az alkoholos italok. További munkalehetőség nyílik olyan cégeknél, akik ilyen termékekkel kereskednek.

A termékdíjjal foglalkozó ügyintéző olyan termékek után kötelezően fizetendő környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos ügyeket intéz, amelynek előállítása és használata során fennáll a környezetben való károkozás.  

A vámügyintéző az országba érkező és az onnan távozó termékekkel foglalkozik, és jelentős szerepet játszik abban, hogy megvédje a hazai gyártókat és a kereskedőket, valamint segít távol tartani bizonyos nemkívánatos termékeket, amelyeket nem szabad behozni az országba, vagy csak limitált mennyiségben, így fogsz védő- és büntetővámmal foglalkozni a munkád során.

Készen állsz a fontos feladatra?

Látod már magadat, ahogy a szuper kis irodádban ülsz az íróasztalod mögött, és adatot szolgáltatsz, nyilvántartásokat vezetsz, okmányokat készítesz elő és állítasz ki, és villámgyorsan kezeled az adózáshoz szükséges nyomtatványkitöltő programokat?

Elég jó kis jolly joker lesz a kezedben, bármelyik szakmát is választod, hiszen olyan termékekről van szó, amelyekre örökké igény lesz, amíg világ a világ. Most már csak azt kell eldöntened, hogy melyik terület a szimpatikusabb: a jövedéki, a termékdíj vagy a vám? Sok sikert!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!