Új tisztségviselők kerültek a Diófa Alapkezelő élére

Gazdaság, 2021.04.01

A Diófa Alapkezelő új vezérigazgatója és egyik igazgatósági tagja Oláh Márton lett, általános vezérigazgató-helyettesnek és egyben igazgatósági tagnak Mikesy Álmost nevezték ki, az igazgatóság élére Barlai Róbert került - tájékoztatta az MTI-t az alapkezelő csütörtökön.

Közölték: Oláh Márton a banki és tőkepiaci területen 25 éves tapasztalattal rendelkezik, Mikesy Álmos korábban a kockázati tőke, magántőke és M&A területén szerzett vezetői és üzleti tapasztalatot, Barlai Róbert pedig közel harmincéves hazai és régiós banki, illetve tőkepiaci tapasztalattal bír.

A vezetőváltások célja a közlemény szerint, hogy az alapkezelő a következő években tovább növelje súlyát a magyar piacon, pozíciókat építsen ki a régiós piacokon, valamint, új, innovatív megoldásokkal, tovább színesítse termékpalettáját, szolgáltatásait. Erőteljes csökkenés várható az alapkezelőnél az üzemeltetési költségekben, ami az ügyfelek számára magasabb hozamokban válik majd érzékelhetővé - ismertették.

A közleményben arra is kitértek, hogy tavaly év végén lezárult az akvizíciós folyamat, amelynek során a Diófa Alapkezelőt megvásárolta az Indotek Group cégcsoport.

A Diófa Alapkezelő 2009-es alapítása óta intézményi és lakossági ügyfelek vagyonkezelésével, illetve 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatással is foglalkozik. A társaság tavaly év végén 355,7 milliárd forintos vagyont kezelt, szemben az egy évvel korábbi 338,7 milliárddal. A vállalat nettó árbevétele 2019-ben 2,5 milliárd forintot, adózott eredménye 1,1 milliárd forintot tett ki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!