Új vezető a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri üzemeinek élén

Gazdaság, 2022.07.05

Lidia Wronska veszi át a Nestlé Hungária szerencsi és diósgyőri gyárainak irányítását, az új vezető a Nestlé egyesült királyságbeli Fawdon gyáregységből érkezik Magyarországra - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Lidia Wronska a Nestlé rzeszów-i gyárában kezdte pályafutását Lengyelországban. Vállalati mérnökként fontos szerepet töltött be a fenntartható és egyszerűsített munkamódszerek előmozdításában lengyelországi és régiós üzemekben, az elmúlt három évben pedig az egyesült királyságbeli Fawdon gyáregység üzemmérnöke volt.

A diósgyőri gyár a Nestlé cégcsoport egyetlen kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan több mint húsz országba szállítanak húsvéti és karácsonyi termékeket. Az idén hatvanéves üzemben csaknem 300 féle üreges csokoládéfigura készül valódi csokoládéból.

A Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és -töltő központjaként működő szerencsi gyár jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját. A Nestlé Hungária harminc országot lát el az itt készülő termékekkel. A vállalat elmúlt években összesen 9 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre a térségben, amelynek 76 százalékát a szerencsi üzemre fordították.

A svájci élelmiszeripari vállalat 189 országban van jelen világszerte. Magyarországon három gyárában (Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön), illetve budapesti központjában összesen több mint 2400 embert foglalkoztat. A Nestlé 31 éve van jelen Magyarországon, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató. A tavaly ősszel bejelentett büki beruházásával már 185 milliárd forintot meghaladó értékben fektet be Magyarországon, és továbbra is hosszú jelenléttel tervez.

A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente 54 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Nestlé Hungária Kft. nettó árbevétele 176,9 milliárd forint volt tavaly az előző évi 164,1 milliárd forint után, adózott eredménye pedig 3,89 milliárd forint az egy évvel korábbi 1,81 milliárd után.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!