Új vezetőt neveztek ki a makói Continental gyár élére

Gazdaság, 2024.06.03

 Június 1-jétől Hrubi József vezeti a Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárát - tájékoztatta a vállalkozás hétfőn az MTI-t.

Continental Makó A közlemény szerint az új gyárigazgató szakmai pályafutását a Continentalnál kezdte: 1997-től kerékszenzor-fejlesztéssel és projektvezetéssel foglalkozott szülővárosában, Veszprémben. Néhány évet a vállalat mexikói gyárában, Silaoban fejlesztési vezetőként dolgozott, majd visszatért Veszprémbe, ahol több pozíciót is betöltött. 2022-ben a vállalatcsoport Fülöp-szigeteki Calambában működő üzemének egyik gyáregységvezetője lett.

A szakember a csapatmunka fontosságát kiemelve hangsúlyozta, célkitűzése, hogy a makói gyárban is olyan tisztességes és támogató munkahelyi légkört teremtsen, amelyben mindenki jól érzi magát.

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyára 1995 óta működik és szállítja termékeit autóipari gyártóknak. A vállalatot 2004-ben a Phoenix AG-től vásárolta fel a Continental AG, a gyár napjainkban már Csongrád-Csanád vármegye egyik legnagyobb munkáltatója. Fő profiljuk a hűtő-fűtő csövek gyártása, illetve szerelése. Napjainkban a gumi mellett már műanyag és fém termékeket is előállítanak. A telephely fő vevői körébe tartoznak Európa vezető autógyárai, már minden ötödik Európában gyártott gépjárműben Makón készített tömlők találhatóak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztató ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 57,795 milliárd forint volt, mintegy 4 százalékkal maradt el a 2022-estől. Az árbevétel több mint 96 százaléka exportból származott. A cég vesztesége 2022-ben 6,075 milliárd, tavaly 9,203 milliárd forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!