Ünnepi küldöttgyűlést tartott a BKIK megalakulásának 170. évfordulója alkalmából

Gazdaság, 2020.09.28

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) megalakulásának 170. évfordulója alkalmából ünnepi, online küldöttgyűlést tartott hétfőn az idei Kamarai napok rendezvénysorozat nyitóeseményeként.

Az eseményen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, hogy Budapest gazdasági teljesítménye élteti Magyarországot, a magyar főváros nemzetközi kitekintésben is jelentős szerepet tölt be a gazdaságában.

Emlékeztetett rá, hogy a rendkívüli gazdaságélénkítő pályázatokon a budapesti cégek is indulhattak, miután a koronavírus-járvány miatt a regionális beosztástól el lehet tekinteni, így több száz fővárosi céget segítettek vissza nem térítendő támogatással beruházásaik megvalósításában.

A következő hetekben, hónapokban több bejelentés is várható a kormány újabb eszközeiről, annak érdekében, hogy a vállalatok ne csak talpon maradjanak, de nagyobbat léphessenek előre térségbeli versenytársaiknál - mondta. Megerősítette, hogy folytatódik az a program is, amelyben magyar, köztük fővárosi cégeket támogatnak külföldi beruházásaik megvalósításában. A meghirdetett pályázatokat sokszoros túljelentkezés jellemzi, a nagy érdeklődésre tekintettel a kormány keresi annak a lehetőségét, hogy a rendelkezésre álló forrásokat bővítse - tette hozzá.

Szavai szerint a program sikerével már középtávon elérhető, hogy Magyarországra annyi profitot hozzanak vissza a külföldön dolgozó magyarországi cégek, mint amennyit elvisznek az országból az itt lévő külföldi beruházók.

Nagy Elek, a BKIK elnöke ünnepi köszöntőjében ismertette a BKIK történetének főbb állomásait, és kiemelte, a kamara a hagyományokra építve számos sikert ért el története során, amire most is lehet a jövőt építeni.

Az ünnepi küldöttgyűlésen BKIK-kitüntetéseket adtak át virtuálisan.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége Főváros Gazdaságáért Díjat adományozott Fürjes Balázsnak, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárának, Barts J. Balázsnak, Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának, Vadász Györgynek, a Rákóczi Szolgáltató Kft. tulajdonosának.

BKIK Életműdíj elismerésben részesült Gondos György, az Accurato Bt. tulajdonosa.

Az ötévente odaítélt BKIK Aranygyűrű díjat kapta Szántóné Csajághy Katalin, egyéni vállalkozó.

A Budapest kerületeiért emlékérmet hárman, a BKIK emlékplakettjét tizenketten, a BKIK oklevelét tizenheten kapták, és ismertették a tagozatok kitüntetettjeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!