TV műsor

Változik a Magyar Bankholding Zrt. közvetett tulajdonosi szerkezete

Gazdaság, 2021.07.16

Változik a Magyar Bankholding Zrt. közvetett tulajdonosi szerkezete, a Magyar Nemzeti Bank két erre irányuló tranzakcióhoz adta meg az engedélyt.

A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt., az Aurum Magántőkealap alapkezelője pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy az MNB engedélyezte az AURUM Magántőkealap számára banki részesedések megszerzését.

Az AURUM Magántőkealap így a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Holding Zrt.-ben közvetett minősített befolyást szerezhet, és ezzel együtt 12,56 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jut a Magyar Bankholding Zrt. ("Bankholding") irányításában - ismertették.

A tranzakció további részleteit üzleti titokként kezelik. A Quartz Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra - tették hozzá.

Az OPUS GLOBAL Befektetési Alapkezelő ZRT. szintén közleményben tájékoztatott arról, miszerint az MNB engedélyezte a GLOBAL ALFA Magántőkealap számára, hogy a közvetlen tulajdonába álló Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zártkörűen Működő Részvénytársaságban közvetett minősített befolyást szerezzen, ezzel együtt 25,13 százalékos szavazati és tulajdonjogot megtestesítő részesedéshez jusson a Magyar Bankholding Zrt. irányításában.

A tranzakció további részletei üzleti titoknak minősülnek.

A GLOBAL ALFA Magántőkealap alapkezelője az OPUS Global Befektetési Alapkezelő Zrt., amely befektetési jegyeinek tulajdonosi összetétele szintén nem nyilvános adat, így a befektetők közvetlen hozzájárulása nélkül nem hozható nyilvánosságra.

A két adásvétellel a Bankholding közvetlen tulajdonosi szerkezete nem változik, a korábbihoz képest változatlan formában működik tovább - hangsúlyozták mindkét közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!