Váratlanul csökkent az amerikai ipari termelés szeptemberben

Gazdaság, 2021.10.18

Az Egyesült Államokban meglepően nagy mértékben csökkent az ipari termelés a várt növekedés helyett szeptemberben, immár a második egymást követő hónapban az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfői jelentése alapján.

Szeptemberben az előző havihoz képest 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban a várt 0,2 százalékos havi növekedés után. Augusztusban 0,1 százalékos volt a havi csökkenés.

Az ipari termelésen belül a feldolgozóipari termelés 0,7 százalékkal mérséklődött havi bázison szeptemberben, az augusztusi 0,4 százalékos havi csökkenés után. Szeptemberre 0,1 százalékos havi növekedést vártak gazdasági elemzők. A feldolgozóiparon belül a legnagyobb mértékben a gépjárművek és alkatrészeik termelése esett vissza, 7,2 százalékkal. A többi feldolgozóipari területen együttesen 0,3 százalékos volt a havi csökkenés.

Az ipari termelés nem feldolgozóipari területein a közüzemi ellátás termelése 3,6 százalékkal csökkent szeptemberben, a bányaipari termelés pedig 2,3 százalékkal.
https://www.federalreserve.gov/releases/G17/current/
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!