TV műsor

Varga Mihály: a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére 150 milliárd forint támogatást nyújt a kormány

Gazdaság, 2021.02.19

A kormány 2024-ig 150 milliárd forint támogatást nyújt a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán pénteken.

A tárcavezető a régió fejlesztéséről egyeztetett Wáberer Györggyel, a Tokaj-Zemplén Térség Fejlesztéséért felelős kormánybiztossal.

Budapest és a Balaton után az ország harmadik legjelentősebb turisztikai régiójává válhat a Tokaj-Zemplén térség - emelte ki a miniszter.

Elmondta, hogy első körben megépül a Tokaji Borvidéki Látogatóközpont, majd létrejönnek a tokaji Kopasz-hegyet érintő turisztikai attrakciók és megkezdődnek a térség kerékpárútjait érintő fejlesztések is. A következő ütemben további beruházások valósulhatnak meg Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Pálházán és Abaújszántón - tette hozzá.

Az induló fejlesztések a miniszter szerint növelik a helyben élők lehetőségeit és a települések népességmegtartó erejét.

A kormány azon dolgozik, hogy a beruházások az ország teljes területén segítsék a gazdaság újraindítását - húzta alá Varga Mihály.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!