Varga Mihály: erős a külföldi befektetők érdeklődése Magyarország iránt

Gazdaság, 2023.03.31

Továbbra is erős az érdeklődés Magyarország iránt a világ minden tájáról - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki Facebook-videójában azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyaltak egy videokonferencia keretében.  

Ahogy a legutóbbi hitelminősítői értékelésekből is látszik, a befektetők kedvezően értékelik meg a magyar gazdaság stabil alapjait, többek között azt, hogy a háború, a szankciók, és a választási év ellenére is csökkent a költségvetés hiánya, és a vártnál jobban mérséklődött az államadósság is - mondta a miniszter.

A magyar gazdaság a helyreállítási források nélkül is az uniós átlag felett erősödött és idén is elkerüli a visszaesést - jelentette ki Varga Mihály.

A magyar beruházási ráta a legmagasabb az unióban, továbbra is magas a foglalkoztatás, csökkenő pályára állt az infláció és az év végére egyszámjegyűre lassul - sorolta.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: dolgoznak tovább, a cél az, hogy a veszélyes nemzetközi környezetben is megőrizzék a magyar gazdaság stabilitását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!