Vecsés és Gyál határában épít logisztikai parkot egy belga-magyar befektetői csoport

Gazdaság, 2023.04.28

(MTI) - Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméter nagyságú logisztikai bázist a belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és a RaktárAD, 175 millió euró beruházással - közölte az MTI-vel a befektetői csoport, amelynek a vecsési a harmadik magyarországi projektje.

A közlemény szerint a Liszt Ferenc Repülőtér közelében fekvő, 60 hektáros területen a belga WLP, négy egyenként 50 ezer négyzetméter nagyságú, elsősorban nagy logisztikai cégek befogadására alkalmas óriáscsarnokot épít.

Magyar partnere, a RaktárAD kifejezetten a kkv-k és mikrovállalkozások számára fejleszt logisztikai központokat. A vecsési logisztikai parkban épülő 36 ezer négyzetméter összterületű létesítményben kisebb cégek, műhelyek 200 négyzetméter nagyságban vásárolhatnak területet.

A társaság korábban Alsónémedin és Nagytarcsán épített összesen 200 ezer négyzetméter nagyságú raktárcsarnokot.

A cég az MTI érdeklődésére közölte, hogy a nagytarcsai logisztikai bázis kihasználtsága 100 százalékos, a vecsési központ várhatóan 3-5 év alatt telhet meg bérlőkkel.

Közölték: az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai park megfelel az ingatlanpiac legszigorúbb fenntarthatósági, környezetvédelmi szabványának, a BREEM minősítési feltételeinek.

A Vecsés és Gyál határán épülő beruházás a WLP 25. európai projektje. A belga társaság Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban több mint 900 ezer négyzetméternyi logisztikai beruházással rendelkezik.

A RaktárAD Ingatlanfejlesztő Kft. 8,4 milliárd forint árbevétel mellett 5,4 milliárd adózott eredménnyel zárta a 2021-es évet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!