TV műsor

A Dell Technologies arra törekszik, hogy 2030-ra dolgozóinak fele nő legyen

IT/Tudomány, 2021.03.08

A Dell Technologies továbbra is arra törekszik, hogy 2030-ra a vállalatnál a nők tegyék ki a munkaerő 50 százalékát, jelenleg ez 31 százalékon áll - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a tech vállalat az 1-1 arányú nemi eloszlást a teljesen rugalmas munkaidő és feladatmegosztás gyakorlati megteremtésével, a szakmai fejlődés és előrelepési lehetőségek biztosításával, valamint a megszokottól eltérő juttatási rendszerek kidolgozásával és befogadó kultúra kialakításával kívánja előmozdítani.

Mindezek mellett a vállalat szerint az is fontos, hogy több női alkalmazottat válasszanak ki a vezetői pozíciókra, biztosítsanak képzési lehetőségeket a munka világába visszatérő nőknek, illetve, hogy növeljék a nők által betöltött technikai szerepkörök számát a Dell Technologies cégcsoportnál.

A Dell Technologies amerikai információtechnológiai konszern korábbi közlése szerint a Dell a vártnál nagyobb, mintegy 60 százalékos nyereségnövekedéssel zárta a harmadik negyedévet, miután megugrott a cég személyi számítógépei iránti kereslet a koronavírus-járvány miatt home office-ban dolgozók számának robbanásszerű növekedésének hatására.

A Dell az október végével záródott három hónapban 881 millió dollár, részvényenként 1,08 dollár nyereséget ért el az egy évvel korábbi 552 millió dollár, részvényenként 66 cent után. A Dell bevétele a negyedévben 23,482 milliárd dollár volt, 3 százalékkal nagyobb az egy évvel korábbi 22,844 milliárd dollárnál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!