A Föld napja - Egyszerre szabadtéri és online programot szervez az ELTE Füvészkert

IT/Tudomány, 2021.04.19

Egyszerre szabadtéri és online programot szerveznek a Föld napja alkalmából a hétvégén az ELTE Füvészkertben, amely 250 éves jubileumi programsorozatához közösségi adománygyűjtést is indított.

A Föld napja alkalmából szervezett játék során a látogatók a Füvészkert bejárásával megtalálható információk segítségével online elvégezhető feladványokat kapnak.

Az információkat tartalmazó szabadtéri állomásokat egyénileg és önállóan keresik fel a résztvevők. Személyes érintkezésre, csoportosulásra nem kerül sor a játék jellegéből adódóan - hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményben, amelyben arra kérik a résztvevőket, hogy amennyiben egy-egy állomásra egyszerre érkeznének más játékosokkal, tartsák be a hatályban lévő járványügyi intézkedéseket.

A programra regisztrálni a www.fuveszkert.org oldalon lehet, és a feladatsort is online kell beküldeni április 23. és 25. között bármikor.

Az ELTE Füvészkert április 23. és 25. között, naponta 9-től 17 óráig bármikor felkereshető. A játékhoz okostelefonra és internetelérésre van szükség.

Az előre regisztrált egyéni látogatók, családok április 23-án 9 órakor kapják meg a linket, amely a feladatokat és az állomások helyszíneit tartalmazza. A később regisztrálók a regisztráció időpontjában kapják meg a feladatsort.

A névre szóló digitális okleveleket a következő héten, a feladatlapok ellenőrzése után küldik ki a nyerteseknek.

A közleményben kitérnek arra is, hogy közösségi adománygyűjtést indítottak a 250 éves Füvészkert jubileumi programsorozatának megszervezéséhez az adjukossze.hu oldalon.

Az ELTE Füvészkert 2021-ben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, amelyet a jubileumhoz méltó programsorozattal terveznek megünnepelni. A látogatók számára a kert csaknem egy évig zárva volt, rendezvényeik elmaradtak, így bevételeik kimaradtak, ezért indították az adománygyűjtést, amelyhez várják a csatlakozókat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!