A hadtudományok fontosságára hívta fel a figyelmet Benkő Tibor

IT/Tudomány, 2021.06.29

A hadtudományok és színvonalas művelésük fontosságára hívta fel a figyelmet egy keddi budapesti szakmai rendezvényen Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A Magyar Hadtudományi Társaság fennállásának 30. évfordulóját ünneplő eseményen a politikus közölte: minél több olyan elhivatott fiatal kutatóra van szükség, aki a tapasztalt idősebbek intelmeit és javaslatait megszívlelve munkálkodik.

Elhivatott, elkötelezett, lojális emberekre van szükség; a legjobbat kell nyújtani ahhoz, hogy Magyarország boldogulhasson - jelentette ki.

A miniszter szerint minden tudományos munka eredménye hasznos, mert azok "továbblendítik" a szakértők tudását, a honvédséget és a társadalmat.

Az utóbbi időszak kihívásaira utalva Benkő Tibor hangsúlyozta, hogy a tudományos kutatómunka jelentős részét nem zavarta meg a koronavírus-járvány, amely egyúttal újabb kutatni valót is adott a szakembereknek.

A kihívásokat, kockázatokat és fenyegetéseket elemezve sok szakember úgy ítéli meg, hogy a következő időszakban számítani kell az ehhez hasonló járványokra - mondta.

Szenes Zoltán, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke felidézte: egy 1983-ban létrejött szakmai klubból, alulról szerveződve alakult meg 1990-ben a ma már húsz szakosztályból álló, mintegy 670 tagot számláló Magyar Hadtudományi Társaság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!