A magyar tudomány ünnepe - Gábor Dénes Napot rendeznek pénteken a BME-n

IT/Tudomány, 2021.11.10

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2021. november 10-én, csütörtökön 15:10 órakor kiadott, A magyar tudomány ünnepe - Gábor Dénes Napot rendeznek pénteken a BME-n című anyagunk utolsó előtti bekezdésében szereplő helyszínt a szervezők korábbi közlésükhöz képest pontosították. A kiállítás helyszíne helyesen:a BME könyvtára, az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK) aulájaFelhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!

PONTOSÍTOTT VÁLTOZAT - A magyar tudomány ünnepe - Gábor Dénes Napot rendeznek pénteken a BME-n

Budapest, 2021. november 10., szerda (MTI) - Hologramkészítéssel, ismeretterjesztő előadásokkal és kiállításmegnyitóval várják az érdeklődő diákokat a Gábor Dénes Napon pénteken, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

Ötven éve nyerte el a fizikai Nobel-díjat Gábor Dénes gépészmérnök, villamosmérnök, fizikus, a holográfia feltalálója, aki mérnöki tanulmányait a Műegyetemen kezdte meg. Az évforduló alkalmából ünnepséget rendeznek a Műegyetemen, ahol szó lesz Gábor Dénes munkásságáról, a holográfia alkalmazásáról és az érdeklődők elkészíthetik saját hologramjukat is - közölte a BME az MTI-vel szerdán.

Az eseményen Czigány Tibor, a Műegyetem rektora Gábor Dénes pályájáról tart előadást. Köszöntőt mond Darvas Ferenc, a Gábor Dénes-díjasok Klubjának elnöke, valamint Bendzsel Miklós, a Novofer Alapítvány elnöke.

Az ismeretterjesztő programok között Bokor Nándor Mi is az a hologram? címmel, a Gábor Dénes-díjas Koppa Pál tanszékvezető, egyetemi tanár Holográfia és információ - Gábor Dénes örökségének alkalmazása az információs technológiákban címmel tart előadást.

A közlemény szerint Czigány Tibor zárszava után Gábor Dénes életét, eredményeit, valamint a hozzá kapcsolódó műegyetemi emlékeket bemutató kiállítás nyílik a BME könyvtára, az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK) aulájában.

A részletes program és a regisztráció a https://ttk.bme.hu/gabordenesnap linken érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!