TV műsor

A mesterséges intelligenca témájában hirdet pályázatot a Goethe Intézet

IT/Tudomány, 2021.04.29

A Goethe Intézet a mesterséges intelligencia jövőjét bemutató pályázatot hirdet 18-30 év közötti fiatalok számára MI2040 / A MI dönt[ésünk]? címmel.

A pályázatra olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen megmutatnák, hogyan látják a MI szerepét és annak hatását életünkre 20 év múlva.
"A mesterséges intelligencia (MI) mára már nem csak a tudományos-fantasztikus irodalom futurisztikus terméke, hanem mindennapi életünk szereplője lett. Bár alapvetően a gépek taníthatóságát helyezi fókuszba, mégis emberi kihívásokra kínál valós válaszokat" - olvasható a Goethe Intézet csütörtöki közleményében.

Pályázni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban lehet az MI jövőbeli társadalmi szerepéről való állásfoglalással vizuális formában, állókép, mozgókép, installáció vagy interaktív alkalmazás kategóriákban. A szervezők május 23-ig várják a nevezéseket.

Mint írják, a pályázatra nem konkrét szolgáltatások megtervezését várják, hanem kutatásalapú, személyes álláspontokat kifejtő bemutató anyagokat.

A legígéretesebbnek ítélt pályázatok 300 euró alkotói anyagi támogatást, valamint egy nyári program keretében szakmai mentorálást kapnak projektjük megvalósításához.

Az elkészült munkák kiállításon mutatkozhatnak be 2021 őszén, a Goethe Intézet szervezésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!