TV műsor

A Startup Campus innovációs roadshow Győrben

IT/Tudomány, 2019.11.19

(MTI) - A győri Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusán tartja kedd délután következő, középiskolásoknak szóló innovációs roadshowját a Startup Campus - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával és szakmai partnerségével megvalósuló előadásokra és workshopokra az innovatív ötletekkel, kezdeményezésekkel rendelkező, valamint a tudomány és a technológia iránt érdeklő 14 és 20 év közötti fiatalokat várják.

Az eseménysorozat célja, hogy a fiatalok a saját innovatív ötletük továbbfejlesztésén keresztül megismerkedjenek az innovációban rejlő lehetőségekkel, és elgondolkodhassanak a jövőbeni vállalkozói létről.

A rendezvényen bemutatják a Magyar Innovációs Szövetség által már 29. alkalommal megrendezésre kerülő Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is.

A tehetségkutató versenyen a szervezők által kiválasztott, startup vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái öt alkalmas workshop sorozaton vehetnek részt Budapesten, amelynek célja új innovatív vállalkozások létrehozása, befektetésre előkészítése és mentorálása.

A versenyen a sikeres diákok harminc felvételi pontot kapnak az egyetemi jelentkezésükkor, valamint több nemzetközi konferencián és tudományos tehetségkutatón is szerepelhetnek. Közülük választják majd ki azt a fiatalt, aki a stockholmi Nobel-díj átadó gáláján képviseli majd Magyarországot 2020-ban. Az első három helyezett havi ösztöndíjat is kap.

A roadshow korábban Miskolcon, Kaposváron és Debrecenben mutatkozott be, november 22-én Pécsett, 26-án pedig Szegeden várja a középiskolásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!