Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban

IT/Tudomány, 2019.09.27

Deutsch Tamás MTK-elnök, fideszes európai parlamenti képviselő szerint a magyar e-sport és az MTK Budapest életében is mérföldkő, hogy pénteken az Új Hidegkuti Nándor Stadionban átadták a klub esport arénáját.

Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban A kék-fehér klub elnöke a pénteki sajtótájékoztatón az eseményt ünnepi alkalomnak, a 2,1 millió euróból kialakított létesítményt pedig gyönyörűnek nevezte. Hozzátette: fizikailag itt talál majd otthonra az MTK esport szakosztálya, de ezen kívül különféle konferenciáknak és egyéb rendezvényeknek is otthon adhat a létesítmény, melyet szerinte nyereségesen fognak tudni üzemeltetni. Tájékoztatása szerint már a jövő héten is egy komoly hazai versenyre kerül sor benne, de a közép-kelet-európai régió rangosabb tornái is megrendezhetők a vadonatúj arénában.

Szegő Péter, a fővárosi egyesület esport szakosztályának vezetője arról beszélt, hogy a 750-800 négyzetméteres létesítmény 201 fős lelátóval rendelkezik, Európában is párját ritkítja, Berlinben és Kölnben működik hasonló.

"A játéktér a legideálisabb, szétbontható, mobil elemekből áll, így akár konferenciát, vagy koncertet is lehet tartani benne, a LED-panelek pedig tökéletes vizuális élményt nyújtanak a szurkolóknak" - közölte Szegő Péter, majd azzal folytatta, hogy további két versenyterem és egy pihenőszoba áll még a versenyzők rendelkezésére. Előbbiek a FIFA és az autószimulátoros Gran Turismo videojátékokat játszók offline edzéseinek vagy stratégiai megbeszéléseinek lehetnek a helyszínei, de a sok nézőt vonzó más videojátékok is játszhatók benne.
(MTI)

Galériánk

Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Átadták az MTK Esport Arénát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!