Atlétikai vb - Hőségriasztás miatt lerövidítették a vb amatőr versenyét

IT/Tudomány, 2023.08.26

Az előrejelzések alapján augusztus 27., vasárnap az év legmelegebb napja lehet Magyarországon, ezért a pénteken elrendelt hőségriasztás miatt, a résztvevők egészségének védelme érdekében a budapesti atlétikai világbajnokság szervezői az eredetileg 10 kilométeres amatőr verseny távját jelentősen lerövidítették.

A rajt helyszíne és időpontja nem változott, az indulók a vb hivatalos maratoni útvonalának pesti szakaszán futnak majd, a fordító az Andrássy út végén, az Erzsébet téri szurkolói zóna előtt lesz.

A szervezők felhívják a résztvevők figyelmét, hogy még az így körülbelül 6 kilométer is nagyon megterhelő lehet, így kérik, hogy csak azok álljanak rajthoz, akiknek a szervezete hozzászokott a futáshoz meleg időben.

Minden futót tájékoztatnak a különleges körülményekről, a kockázatról és arról is, hogy mit tehetnek a hőterhelés veszélyeinek csökkentése érdekében. Vizet nemcsak a futóknak, hanem a közönségnek is osztanak, akárcsak a Nemzeti Atlétikai Központban és a stadionparkban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A Budapest 10k Hősök futása futóverseny az atlétikai világbajnokság hivatalos férfi maraton versenye után, vasárnap 11 órakor kezdődik a Hősök terén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!