Az Apple legújabb kütyüi – 2021-es megjelenések és pletykák

IT/Tudomány, 2021.11.02

Az Apple már évek óta meglep minket azzal, hogy az év közepén és az őszi szezonban is rendez eseményeket új termékeinek bemutatására.

Biztosak vagyunk benne, hogy akárcsak 2020-ban, amikor megjelentek az M1-alapú MacBookok, az új iPhone 13-as sorozat és még sok más, 2021 is rengeteg izgalmas bejelentést hoz majd a technológiai óriáscégtől.

Már szeptember hónapban jártunk, és az Apple a "California Streaming" rendezvényén akkor mutatta be a legújabb iPhone 13-as sorozatot, egy új belépőszintű iPadet és még sok mást.

Úgy tűnik azonban, hogy az Apple még messze nem végzett. Több pletyka szerint az Apple több eseményt is tervez az év hátralévő részében, hogy további termékeket mutasson be. Ha te is ugyanolyan izgatott vagy, mint mi, hogy mit tartogat számunkra az Apple 2021-ben, akkor olvass tovább, hogy többet megtudhass a bejelentett és még csak pletyka-szivárogtatás szintjén tervezett újabb Apple-kütyükről!

Ezek jöhetnek még 2021-ben: MacBook M1X chipszettel, iPhone SE Plus, AirPods 3, és még sok minden más

Bár az Apple már bemutatta a leginkább várt iPhone 13-as sorozatát, van még néhány termék, amit a vállalat várhatóan 2021 negyedik negyedévében dob piacra. A szeptemberi "California Streaming" eseménye után a feltételezések szerint az Apple októberben újabb eseményt tarthat, ahol további innovatív termékeket láthatunk.

2021 jelentős évnek bizonyulhat a MacBookok és iPadek számára, mivel az Apple végre piacra dobhatja a MacBook Air utódját M1 chipkészlettel és a harmadik generációs AirPods-okkal.

Íme, mit láthatunk a 2021-es év utolsó hónapjaiban:

1. Mac Mini 2021 - Pletyka

A Mac mini 2021 nem jelent meg az Apple „California Streaming” eseményén, de még mindig reménykedünk abban, hogy az Apple dolgozik egy csúcskategóriás Mac Minin, amely hamarosan piacra kerülhet. Tavaly, amikor az Apple frissítette a Mac Minit, teljesítménybeli javulást hozott az Apple Silicon M1 lapkakészlet hozzáadásával.

Mivel az Apple még nem mutatta be az M1X lapkakészletet, feltételezzük, hogy az Apple az új Mac Minit egy eseményen fogja bemutatni még idén, amikor az M1X lapkakészlettel ellátott új MacBookokat is bejelenti.

Ha hinni lehet a pletykáknak, az Apple egy új formavilágú Mac mini bemutatására készül. A várakozások szerint az idei frissítés vékonyabb kialakítással, plexi felsővel és mágneses töltőcsatlakozóval kerül piacra. A belső részek ugyanazzal a chipkészlettel lesznek frissítve, amely a következő generációs MacBook Prókat is hajtja majd. A RAM is várhatóan frissítést kap, amely akár 64 GB-ot is támogat, szemben az M1 Mac minivel, amely legfeljebb 16 GB RAM-ot támogat.

2. iPhone SE Plus – Piacra dobása kitolva, egyenlőre még pletyka szinten van szó róla

Az Apple különösen ezzel a kiadással kapcsolatban maradt szűkszavú. Néhány blogon azt állítják, hogy ez a harmadik generációs változat nagyobb képernyővel rendelkezik majd, 5,5 vagy 6,1 hüvelykes kijelzővel, amely az előrejelzések szerint ősszel (de már biztos, hogy nem szeptemberben) fog megjelenni. Ez a modell várhatóan 500 dollár alatti áron kerül majd forgalomba.

A javasolt nagyobb képernyővel a következő változatban megöli a koncepciót, hogy egy olcsó iPhone legyen. Így pedig közelebb kerül majd a már most is 500 dollár körül kapható iPhone XR-hez.

3. AirPods 3

Miután 2019-ben két változatot is piacra dobott, az Apple 2020-ban nem adott ki új AirPods készüléket, így 2021 lenne az elkerülhetetlen megjelenési év. Az Apple azonban meglepetésszerűen debütált az over-ear fejhallgatók iparágában, ami a trillió dolláros vállalatot továbbra is kapcsolatban tartotta az audio üzletággal.

A várakozások szerint AirPods 3 az AirPods 2 és az AirPods Pro összeolvadása lesz; ez azt jelenti, hogy az AirPods 3 a spekulációk szerint csökkentett szármérettel rendelkezik majd, hogy jobban illeszkedjen a fülhöz. Kiszivárgott röntgenképeket látható, hogy az Apple a készüléket kompakt tokba akarja préselni, hogy csökkentse ezeknek a fülhallgatóknak a költségeit. Az AirPods 3 azonban lehet, hogy egyáltalán nem rendelkezik majd aktív zajszűréssel.

Az AirPods 3 a pletykák szerint tavasszal jelent volna meg, de mivel ez nem történt meg, és a szeptemberi eseményen sem jelentették be, talán a fekete péntek körüli időkben várható a megjelenése.

4. M1 MacBook Pro (2021)

Az Apple az Intel chipekről az M1-es chipekre való kétéves átállást támogatandó, Ming-Chi Kuo elemző állítása szerint 2021 második fele felé tervezi a MacBookok újratervezett modelljeinek kiadását. Az Apple 2021-ben két MacBook Pro modellt tervez kiadni. Íme, mire számíthatunk ezektől a modellektől.

A MacBook Pro az új iMac-ekhez hasonlóan újratervezésre kerül, és két változatban kerülhet forgalomba; 14 és 16 hüvelykes változatban. A mini LED panelek továbbfejlesztésre kerülnek a következő modellekben, mivel az M1 chipek sokkal kevesebbe kerülnek, mint az Intel chipek, így jobb LED-es változatokra lehet számítani.

A továbbfejlesztett LED kijelzők és a jobb dizájn mellett ezek a MacBookok az elképzelések szerint költséghatékonyak lesznek, figyelembe véve a csökkentett chipárakat. A 2021 második felére piacra kerülő 2 új változattal az Apple már 3 MacBook Pro változatot fog forgalmazni: 13 hüvelykes, 14 hüvelykes és 16 hüvelykes. Annyi biztos, hogy ha csak egy gyors pörgetés a kedvenc online kaszinó oldalon a szíved vágya, az új kiadású MacBookok tökéletesen fognak muzsikálni hozzá.

Az Apple idén nem tervezi MacBook Air változatok kiadását. Remélhetőleg a következő hónapokban az új bemutatókkal együtt több részletet is megtudhatunk majd a készülékről. A pletykák szerint a Touch Bar-nak az idei kiadásokkal búcsút int a sorozat.

Végszó – nincs sok hátra az évből, de azért mégis csak elég sok minden piacra kerülhet

Ahogy az láthatjátok, az Apple továbbra is hozza a megszokott formát, és a legfontosabb termékszériákat továbbra is bővíti.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!