Az üvegfólia kiválasztásának szempontjai

IT/Tudomány, 2021.05.24

Akinek van okostelefonja, már magyarázat nélkül is tisztában van vele, hogy kell rá valamilyen fólia a mindennapos védelem miatt.

Üvegfólia Nemcsak a véletlen balesetek esetén nyújt biztonságot, hanem az általános használat során is védi a telefont az apró karcolásoktól, szennyeződésektől.

Bármikor történhet egy kulcs nekiverődés, vagy felsérti valamelyik tárgy a táskánkban, kieshet a kezünkből, számtalan eset lehetséges. De milyen fóliát válasszunk és milyen szempontok alapján?

Műanyag versus üvegfólia

Egyre többen ismerik már az üvegfólia előnyeit, mégis sokan esküsznek még mindig a műanyag fóliára. Az üvegfólia szemben a műanyaggal nem válik el a telefontól, nem kopik, nem karcolódik és legfőképpen nem buborékosodik fel.

Az üvegfólia felhelyezésekor a ragasztóréteggel együtt kerül fel egy erős üvegréteg a telefonod kijelzőjére, amely megvédi a nagyobb becsapódásokkal, mélyebb karcolásokkal, zsíros szennyeződésekkel szemben, valamint hőállóbb.

Az üvegfólia könnyen felhelyezhető és levehető. Felhelyezéskor biztosítani kell, hogy por- és szennyeződésmentes legyen a felület, nehogy épp a piszkos kijelző miatt legyen karcos a felület.

Mi történik eltörött üvegfólia esetén?

Semmi. Ha berepedezik vagy eltörik az üvegfólia, akkor az alatta lévő kijelző sértetlen marad, csak a fólia lesz “pókhálószerű”. A ragasztóréteg miatt az üvegfólia repedés esetén is a helyén marad, a telefon érintőpanelje nem károsodik, így nem okoznak a szilánkok számodra sérülést.

Nem kérdés, hogy megéri az árát. Igaz, hogy üvegfóliát nem kapsz 1-2 ezer forintért, de érdemes rászánni a kicsivel többet, cserébe egy repedés vagy netán törés esetén nem kell az egész telefonodat kicserélni.

A kijelző a második legdrágább része a készülékednek, így megéri kiválasztani a legmegfelelőbb fóliát, amely a hosszú távú védelmet biztosítja.

Az elvárt minőségi ismérvek

Üvegfóliák területén is találkozhatsz mindenféle termékkel. Ha netán külföldről olcsóbban hozatod be egy noname szállítótól, ne csodálkozz, ha néhány hetes használat után elválik a kijelzőtől. Fontos, hogy üvegfóliákra szakosodott webáruházat válassz, így nem érhet csalódás.

Lehet, hogy nem is gondolnád, de az üvegfólia hajlítható, ezáltal biztosítja a könnyebb illeszkedést a kijelződhöz. Mérete pontosan igazodik a telefonodhoz, nem lóg túl, de nem is kicsi.

Az üvegfóliák keménységét a “H” betűvel jelzik. Pl. egy 9H-s keménység azt jelenti, hogy az üvegfóliát még egy 9H-s ceruza sem tudja megkarcolni. A másik jelzés a D érték. A 2D a kétdimenziós, sík fóliát jelöl, de léteznek akár 6D-s verziók is. Napjaink legnépszerűbb változata a 3D-s üvegfólia.

A HelloCase webáruház kifejezetten iPhone telefonokhoz tartozó minőségi kiegészítőkkel foglalkozik. A HelloCase 3D üvegfóliája dupla edzett üvegből, készül és telefonod tartalmát elrejtheted a kíváncsi szemek elől, mert csak szemben nézve látható a különleges üvegfóliának köszönhetően!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!